Wednesday, 13 November 2013

Resepi 1 : Almond crunchy

Almond crunchy! krunchi bar!



krunchi bar oat
bahan-bahan :
100g tepung florenta
100g kacang hazel
50g oats
50g sunflower seed

cara penyediaan
- sangai kacang,oats dan sunflower seed lebih kurang 5 minit
- campurkan bahan yang disangai bersama tepung dalam mangkuk yang besar. gaul sebati.
- panaskan oven 150c
- masukkan ke dalam loyang, mampatkan dan bakar lebih kurang 5 minit
* suhu bergantung pada oven masing-masing


krunchi bar almond
bahan-bahan :
100g tepung florenta
100g kacang almond
50g pumpkin seed
50g sunflower seed

cara penyediaan
- sangai kacang almond,pumpkin seed dan sunflower seed lebih kurang 5 minit
- campurkan bahan yang disangai bersama tepung dalam mangkuk yang besar. gaul sebati.
- panaskan oven 150c
- masukkan ke dalam loyang, mampatkan dan bakar lebih kurang 5 minit
* suhu bergantung pada oven masing-masing

No comments:

Post a Comment